Käytä hunajaa mausteena
Hyvältä maistuva ruoka on eri perusmakujen tasapainoinen yhdistelmä. Hunaja korostaa ruuanlaitossa raaka-aineiden omaa makua ja aromia. Purista hunajatuubista tilkka hunajaa linssikeittoon, uunijuureksiin tai valmista hunajainen salaattikastike. S
alaatinkastikkeen valmistaa helposti 3 + 1 muistisäännöllä eli 3 osaa öljyä ja 1 osa happoa. ei kaipaa kuin öljyä, happoa, ripauksen suolaa ja hunajaa.
Hunajavinegretti
Sekoita hunaja ja sitruunamehu, lisää vesi ja suola. Mausta vajaalla ruokalusikallisella hunajaa ja kunnon ripauksella suolaa ja pippuria. Lisämausteena voit käyttää myös sinappia, yrttejä ja valkosipulia.
Kastike on helppo valmistaa ja se säilyy hyvin jääkaapissa.